20 Mayıs 2012 Pazar Saat 03:40

Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESDER ÇEVRECİ
21 Haziran 2010 Pazartesi Saat 10:25
ESDER Başkanı Mahmut Çelikus ise dernek olarak sadece esnafın haklarını korumadıklarını çevre, sosyal ve kültürel konuları da ele aldıklarını söyledi.

ESNAF, ÇEVRE İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ve Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Esnaf ve Çevre Sempozyumu” sona erdi.

18-19-20 Haziran tarihlerinde Diva İbis Termal Otel’de düzenlenen sempozyuma ESDER şubeleri ve üyeleri, esnaf ve sanatkarlar, çok sayıda bürokrat ve basın mensupları katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasında ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, çevrenin öneminden bahsederek bugüne kadar esnaf ve çevreye ilişkin herhangi bir çalışma yapılmamasını eleştirirken ESDER’in bu etkinliğinin bir ilk olduğunu vurguladı.

Çelikus konuşmasında “Dünyada yaşanan çevre kirliliği elbette ki hepimizin dikkatini vermesi gereken bir konu. Gelecek nesillerimize çevre bilincini aktarmak ve onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için üzerimizde manevi bir vebal var” dedi. Çelikus kamuoyunda çevre bilincinin oluşması için medyaya ihtiyaç olduğunu belirterek “Esnafa düşen görev nedir? Esnaf ve sanatkarlar en hızlı iletişim vasıtalarındandır. Bir duyguyu, bir düşünceyi harekete geçirmek istiyorsanız, bunu esnaf üzerinden yaparsanız hedefine varır" diye konuştu.

“Çevre ve Esnaf Sempozyumunun açılışında Nevşehir Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin de bir konuşma yaparak "İçtiğimiz su, kullandığımız toprak, teneffüs ettiğimiz hava ne kadar temiz olursa, o kadar sağlıklı ortamda yaşamış oluruz” dedi. Keskin, ESDER’in sempozyum için Nevşehir’i tercih etmesinden de memnuniyet duyduklarını belirterek bütün vatandaşları ve kurumları çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

Sempozyumun ilk oturumunda Çevre ve Orman Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Mahir Erdem, Tehlikeli Atıklar Şube Müdürü, Betül Doğru, Çevre ve Orman Uzmanı Oğuzhan Akınç, Kimyager Arzu Nuray “Atık Yönetimi, önemi, sınıflandırması, tehlikeli sanayi atıkları ve Tehlikeli Atık Beyan Sistemi” hakkında bilgi verdiler. Katılımcıların da sorularıyla canlandırdığı oturumda karşılıklı bilgi paylaşımı yapılarak çevreye ve atık yönetimine dair bilgiler öğrenildi.

Sempozyumun ikinci oturumunda Ambalaj Atıkları Şube Müdürü Emine Aydınoğlu “Geri Kazanılabilir Ambalaj Atıkları”, Özel Atıklar Şube Müdürü Kemal Kurusakız “Özel Atık Kaynakları ve Yönetimi” konularında bir sunum yaptılar. Ardından Maden Atıkları ve Tehlikesiz Atıklar Şube Müdürü Ayhan Şeref “Tehlikesiz ve İnert Atıkların Yönetimi” ve Mühendis Ahmet Varır  “Atık Yönetiminde Simbiyoz Yaklaşımı ve Geri Dönüşüm Bilincinin Oluşturulması” hakkında bilgi verdiler.

Esder'in öncülüğünde Çevre ve  Bakanlığı'nın desteğiyle yapılan bu sempozyuma ESDER i İl Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Katılımcılara ve katkı sağlayanlara şilt verildi. Sempozyumun ardından hatıra resmi de çekildi. Hatıra resmi çekildiği esnada Hatay Şube Başkanı Fahri Serdar ÖZAL babalar günü dolaysıyla Esnafın Babası diyerek hitap ettiği  ESDER genel başkanı Muhmut ÇELİKUS'a  bir hediye takdim etti. Ardından Kapadokya gezisi yapıldı ve vedalaşıldı.

SEMPOZYUMA AİT BÜTÜN RESİMLERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yaz toplam 900 defa okundu.
Bookmark and Share
ALİ ERCAN UMUT
FOTOGRAFLARI ALMIYORUM
BEN ŞANLIURFA FOTOGRAFLARIN TAMAMINI ALAMIYORUM BENİM E-MAİLİME GÖNDERİRSEN MEMNUN OLURUM TEŞEKÜRLER ALLAHA EMANET OLUNUZ. E-MAİL: sulkto63@hotmail.com
22 Haziran 2010 Salı Saat 12:20
Köşe Yazıları
Necmettin ÇALIŞKAN
BİTMEYEN ACI; ERİTRE
Mustafa HAFİF
A'RAF SÜRESİ 27-35
Selim DEMİRLİ
MÜSLÜMAN VE HEDEF
Meltem KURTOĞLU
Ammar ibni Yâsir (RA)
Selami ÇEKİÇ
Farklı Hayat 125